قديم 04-12-2014, 02:16 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية الشيف مونى
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور الشيف مونى  
معلومات العضوة

التسجيل: 10-2-2013
العضوية: 88964
المشاركات: 126
بمعدل : 0.03 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
الشيف مونى غير متواجد حالياً

افتراضي

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور


السلام عليكم ورحمة الله
دى ايام ورق العنب فقلت استغل الفرصة دى واعمل محشى ورق عنب واخلى الموضوع ده للمبتدئات فى المحاشى
المكونات:
نصف كيلو ورق عنب
وللخلطة هنحتاج:
3 كوب ارز مصرى
7 طماطم
3 معالق كبار صلصة
2 حزمة كسبرة خضراء
حزمة بقدونس
حزمة شبت
ربع كوب زيت بصلة كبيرة
توابل الخلطة:
فلفل اسود-رشة شطة-بهارات-كمون-كسبرة ناشفة
وللتسوية هنحتاج:
2 كوب شوربة فراخ او لحمة
2 ملعقة كبيرة سمنة
الطريقة:
هنسلق الورق بعد مانوضبه ونشيل منه العناقيد ونستبعد الورق اللى مينفعش يتحشى
هنسلقه لمدة اقل من دقيقة عشان ميتقطعش معانا واحنا بنلفه وممكن ننزله فى مياه مغلية ونطلعه
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297762_334.jpg
لازم نسيبه يبرد خالص وممكن نحطه فى التلاجه وممكن نسلقه قبل الحشو بيوم وطبعا هنحطه فى مصفاة
وهنحضر الخلطة
هنبشر البصل ونحطه على النار مع الزيت ونقلبهم

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297765_917.jpg
وهنضرب الطماطم فى الخلاط ونصفيها ونحطها على البصل لما لونه يصفر لغاية ماتتسبك
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297766_631.jpg
هنطفى النار ونقطع الكسبرة والبقدونس والشبت ونحطهم على البصل والطماطم ونقلبهم

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297766_781.jpg
ونحط عليهم الرز بعد مانغسله كويس ومعاه التوابل
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297767_632.jpg
ونقلبهم كويس ونسيبهم يبردوا وكده الخلطة تبقى جاهزة
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297767_524.jpg
وخلطة المحشى دى هى اللى بنستخدمها فى مصر فى جميع أنواع المحاشى والممبار
وهنجيب اى ورقة من ورق العنب اللى سلقناه قبل كده والعروق الخشنة اللى فى الورقة هى اللى هتبقى مواجهة لينا وهنحط عليها الخلطة

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297768_373.jpg
ونحط فى اول الورقة كمية الخلطة المناسبة حسب حجم الورقة

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297768_736.jpg
وهنطوى جناب الورقة على الخلطة

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297769_232.jpg

وهنمسك الخلطة بالورقة ونضغط عليهم واحنا بنلف عشان المحشى يبقى متماسك
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297761_798.jpg
ونكمل لف

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297761_842.jpg
فيه طريقة تانية
هنحط الخلطة على الورقة زى قبل كده وهنطوى الأول الجزء اللى قبل الخلطة يعنى هيكون حوالى ربع الورقة
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297762_730.jpg
وهنطوى عليها الجناب

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297763_869.jpg
ونلف ونضغط واحنا بنلف عشان المحشى يبقى متماسك

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297763_838.jpg
ونكمل لف

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297769_627.jpg
مفيش فرق بين الطريقتين غير انكم تختاروا الأسهل بالنسبالكم
وفيه ناس مش بتلف على الطبق بتلف على ايديها طبعا اللى يريحكم
بالنسبة للحلة اللى هنرص فيها المحشى بنحب نحط فى القاعدة الورق اللى منفعش يتسلق وعيدان الورق عشان بيعطوا للطعم حموضة وفيه ناس بتحط بطاطس طبعا بردو اللى يريحكم
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297764_633.jpg
ونرص المحشى بشكل دائرى

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297764_854.jpg
ولازم نسيب مسافة فى الحلة من فوق عشان لسه هنحط الشوربة وحجم المحشى هيتضاعف
بالنسبة للسواء هنسخن الشوربة اللى هنسقى بيها المحشى وقبل مانحط الشوربة هنحط الحلة على النار وعلى وشها معلقتين كبار سمنة ونغطيها ونسيبها على النار لمدة 10 دقايق وبعد كده نحط الشوربة بعد ماتكون غليت وطبعا الشوربة هتغطى ورق العنب ونجيب طبق يكون على قد الحلة ونحطه فوق المحشى والخطوة دى مهمة لأن الطبق ده بيضغط الشوربة مع البخار ويخلى المحشى يستوى كويس
محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297769_679.jpg
ونسيبه على نار هادية لغاية مايستوى وطبعا كل فترة هنختبر سواه
وممكن بعد مايستوى نعصر ليمونة على الوش بتعطى طعم حلو بس طبعا ده على حسب مانتو متعودين
وده الشكل النهائى

محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور hayahcc_1397297765_839.jpg
طبعا انا عارفة ان الكلام ده معظم الستات عارفينه بس زى ماقلتلكم فى البداية موضوعى للمبتدئات مش للمحترفات
وبالهنا والشفا

يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق من صنع عضوات حياة

قديم 04-12-2014, 04:29 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوة نادي الألف


افتراضي رد: محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

متشكرين اووي ياموني طريقه سهله وبسيطه للمبتدئات
يممي شكلها لذيذه تسلم ايدك


رد مع اقتباس
قديم 04-12-2014, 05:36 PM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:


افتراضي رد: محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

مشكوره حبيبتي
الله يعطيكي العافيه على الابداع
والله اني من زمان نفسي اعمل محشي ورق العنب بس مش عارفه بعض الخطوات
اشكرك جزيل الشكر


رد مع اقتباس
قديم 06-16-2014, 05:11 PM   المشاركة رقم: 4

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشاركة نشطة


افتراضي رد: محشى ورق عنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

يعطيك الف عافيه


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO