تورتة نجوم الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور السلام عليكم ورحمة الله التورتة دى بصراحة ملقتلهاش اسم فسمتها تورتة نجوم الشوكولاته على اساس ان فيها نجوم مكونات الكيك الإسفنجى: نصف كيلو دقيق سبونش (مضاف ليه كل شىء ماعدا البيض والمياه) 5 بيضات كبار نصف كوب مياه مكونات الحشو: ربع كيلو كريم شانتى خام ربع كوب حليب بودرة 5 معالق كبار سكر بودرة ماء مثلج مكونات صوص الشوكولاته: كوب ونصف كاكاو نسكويك كوب الا ربع سكر كوب ماء 2 ملعقة كبيرة زبدة 2 ملعقة كبيرة عسل جلوكوز(ممكن استبداله بعسل نحل او سيرب تقيل) وللتزيين هنحتاج: ورقة ترانسفير نصف كيلو شوكولاته لولى الوان اول حاجة هنحط دقيق الاسبونش فى بولا ويفضل يكون بحرارة الغرفة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399235_994.jpg ونضيفله البيض والماء http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399242_664.jpg ونضربهم على اقصى سرعة بالمضرب الكهربائى لمدة لاتقل عن 7 دقايق متواصل وهنلاقى قوامه تكاثف وبقى كريمى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399245_670.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399246_210.jpg ونحط خليط الكيك فى صينية مقاس 24 وممكن 26 http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399246_102.jpg ونخبزها فى الفرن انا بساويها فى فرن هادى وطبعا كل واحد فرنه بيختلف عن التانى وطبعا هنختبرها قبل مانطلعها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399247_385.jpg ونقلبها على ورق خبز http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399247_297.jpg ونسيبها فى التلاجة لمدة يوم كامل وتانى يوم نجهز ادوات التقطيع والحشو بتاعتنا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399247_851.jpg ونقسم الكيكة لتلاته http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399248_731.jpg وفى الوقت ده هنكون جهزنا الكريم شانتى بس مش هنحشى بيه الكيكة هنجهز صوص الشوكولاته هنحط السكر والميه على النار http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399234_538.jpg وبمجرد مايدوب السكر هنضيفلهم الكاكاو http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399235_815.jpg ونقلب بالويسك كويس كل ده والنار شغالة ولما يدوب الكاكاو هنضيف الزبدة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399236_977.jpg ونضيف اخر حاجة عسل الجلوكوز http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399236_877.jpg ونقلبهم كويس ونسيبهم على النار واول مايغلى نرفعه من على النار http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399237_250.jpg ونسيبه يبرد او نحطه فى التلاجة لغاية مايبرد ونضيف جزء منه على الكريم شانتى اللى عملناه http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399238_393.jpg ونضربهم بالمضرب عشان يمتزجوا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399238_690.jpg ونبدأ نحشى بيه الكيكة ونغلفها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399239_654.jpg ونحطها فى التلاجة لمدة لاتقل عن ساعة ولما تخرج نبدأ نغلفها بصوص الشوكولاته اللى عملناه بس لازم يكون بارد والكيكة باردة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399239_221.jpg وهنجيب ورق مخصوص للحلويات ومطبوع عليه رسومات مختلفة اسمه شيت ترانسفير وهنقسمه بالنص عشان الشغل بيه يبقى سهل علينا http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399240_272.jpg وهنجيب شوكولاته نوعها كويس النوع ده كويس او اى نوع تانى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399241_427.jpg ونقطعها او نبشرها ونسيحها على حمام ميه ونفردها عليه وورقة الترانسفير الواحدة بتاخد نصف كيلو شوكولاته http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399242_832.jpg والمفروض الشوكولاته متبقاش سخنة اوى هنسيبها لما تجمد عليه بس مندخلهاش التلاجة لأنها لو جمدت اوى وجينا نشتغل بيها هتتكسر مننا وهنجيب شكل النجمة ويستحسن تكون معدن او استلس مش بلاستيك وهنضغط بيها على الشوكولاته هتطلعلنا شكل نجمة مطبوعة زى اللى انتو شايفنها على التورتة http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399243_862.jpg وكمان جبت شكل دايرة صغيرة شكلت بيها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399243_204.jpg طبعا المفروض صوص الشوكولاته يبقى مع اسبونش كاكاو مش فانيليا بس بصراحة انا بحب طعم سبونش الفانيليا مع صوص الشوكولاته وده شكلها النهائى http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399244_912.jpg http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399244_323.jpg وهنا بعد ماقسمتها http://www.hayah.cc/forum/img1434/ha...399245_925.jpg يارب موضوعى البسيط ده يكون عجبكم |
رد: تورتة نجوم الشوكولاته من مطبخ الشيف مونى بالصور يسلمو الايادى |
الساعة الآن 11:02 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO