العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري

طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري السلام عليكم موضوعي هو طريقة عمل الكشري

المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 12-22-2013, 03:30 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية سعاد
الكاتبة:
اللقب:
عضوية محظورة
عرض البوم صور سعاد  
معلومات العضوة

التسجيل: 20-4-2013
العضوية: 905
المشاركات: 1,927
بمعدل : 0.35 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
سعاد غير متواجد حالياً

افتراضي

طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري


طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري

السلام عليكم
موضوعي هو
طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري

طريقة عمل الكشري المصري بالصور ، الكشري المصري بالصور ، خطوات تحضيرالكشري المصري



طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري 2013-05-09_00010.jpg




المكونات

2 كوب عدس بجبه ( يسمونه في مصر هكذا ) + 1 كوب ارز مصري + بصلة جوانح+ رشة ملح + رشة كمون + رشة فلفل اسود + ماء

صلصة الطماطم

بصلة مفرية + عصير طماطم مقشرة + ثوم مفري + مكعب مرقة دجاج + ملح + فلفل اسود+ صلصة طماطم

المكرونة


مكرونة مقصوصة صغيرة + زيت + ملح و فلفل اسود


الطريقة

1- يغسل العدس جيدا و يسلق في ماء بارد و يكون ثلاث اربع سواء و يصفي فورا بعد السلق و نتحفظ بماء السلق ( يصفي حتي لا يكمل العدس نضجه بفعل سخونة الماء )

2- نحضر قدر و نضع زيت و نضع البصل الجوانح و يحمر جيدا و عندما يكون لونه بني فاتح نزيل منه كمية حسب الرغبة لتجمل الوجه

3- باقي البصل الموجود بالقدر نضع عليه كوب واحد ماء و نضع رشة كمون ناعم و رشة فلفل اسود و رشة ملح و يترك ليغلي و يكون الماء لونه بني غامق

نضيف العدس و الارز المصري المغسول و نزيد الماء كاننا نعد ارز عادي و يترك ليغلي ( ممكن نزيد شعرية محمرة مسبقا جانباً) و نوطي عليه النار حتي تمام النضج


و بعد ما ينضج نفتح الغطاء نصف فتحه حتي يخرج الهواء


المكرونة

تسلق عادي و تصفي و تشطف بالماء و تصفي جيدا

و نحضر قدر و نضع به الزيت و ندهن جوان القدر كله بالزيت حتي لا تلتصق المكرونة

نضيف علي الزيت ملح و فلفل اسود ثم نضيف المكرونة المصفاه و تشوح قليلا فقط


الصلصة

نحضر القدر و نضع الزيت و نضع البصل المفري و تحمر

ثم نضيف الطماطم و مكعب مرقة دجاج و تترك لتتسبك ثم نضيف عليها الثوم المفري ( اي يكون نئ) و صلصة الطماطم تاخذ غلوة و تكون جاهزة


و نقدم الطبق العدس و الارز و نضيف المكرونة و نضع الصلصة و يجمل بالبصل المقلي


الدقة ( عادة في المنزل لا نعدها )

حسب الرغبة و تكون مكونة من فلفل حار مفري و ثوم مفري و ملح و خل ابيض و قليل من الماء


طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري 2013-05-09_00008.jpg

طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري 2013-05-09_00014.jpg


طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري 2013-05-09_00009.jpg
طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري 2013-05-09_00006.jpg


طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري 2013-05-09_00012.jpg


طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري 2013-05-09_00013.jpg



شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

قديم 07-05-2013, 03:12 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
بداية الحياة


افتراضي رد: طريقة عمل الكشري المصري بالصور،الكشري المصري بالصور،خطوات تحضيرالكشري المصري

تسلم ايدك اختى سعاد ...وانت عارفه ان الكشرى المصرى ملك بجانب الاطباق الاخرى مهما تعددت ...احنا بنسميه كشرى رغاى عشان مكوناته كتير لكنها طبعا بسيطه..ربنا مايحرمنا من اطباقك ...عايزين بقى افكار لاطباف رمضانيه بسيطه عشان مايكونش الاكل هدف فى حد ذاته ...وكل سنه وانت وشيكة الحياه كله بخير...


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO