منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ (http://www.hayah.cc/forum/13/)
-   -   اريد اكلات صحيه للسكري (http://www.hayah.cc/forum/t139331.html)

نبض الفرح 05-21-2013 11:12 PM

رد: اريد اكلات صحيه للسكري
 
آ مييييييييييييييييين اشكرك

نسمة قلبى 11-26-2013 12:32 PM

رد: اريد اكلات صحيه للسكري
 
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نبض الفرح http://www.hayah.cc/forum/hayah2013/...s/viewpost.gif
الملاك الصامت ياهلابك ..هذي ماما مو انا وتاكل أدوية ..وانا خايفه عليها .. طيب السكر الطبيعي عند الكبار يكون كم؟
معليش ثقلت عليكم
:eh_s(7):ربنا يشفيها هى وأبى والمسلمين جميعا ياريت حد يفيدنا وجزاه الله خيرا


أميمة سليم 11-26-2013 04:52 PM

رد: اريد اكلات صحيه للسكري
 
أختي الله يشفي والدتك ووالدك أولا زيدي نسبة الالياف في الاكل يعني ممكن تعملي بليلة وماتحليهاش اوي ودائما خلي النشويات هي من الحبوب الكاملة زي الشوفان والقمح الكامل وكمان اعملي سلطات أو وجبات خفيفة بانك تحطي خبز القمح الكامل بعد ما تقطعيه قطع صغيرة علي ورق زبدة في صنية وتحمصيه في الفرن في بولة عليهم زيت زيتون وليمون وخضار مبشور مثل الجزر والخيار وقطع من الفاصوليا الخضرا مقطعة قطع صغيرة واي خضار اخر متوفر مقطع صغير مثل البسلة والبروكلي وهزا مهم جدا لمرضي السكر ولكن ني وطبعا اغسليهم كويس وممكن تقطعي معهم بيض مسلوق بشكل حلووكمان الحلبة المنبتة ممكن تضيفيها فيالاكله السابقة واعمليلهم قرفة مغلية بدون حليب من غير ما تحليها وكمان الحلبة المنبتة ممكن يكلوها كخضرة مع الاكل وفي شوربات تعمل بالشوفان زي هذه وهيحسو انها وجبة كاملة خصوصا لو عملتيها بالفراخ او اللحمة بانك هتسلقي اللحمة أو الفراخ في ميه فيها بصلاية أواثنين (وطبعا البصل المسلوق مفيد جدا لمرضي السكر )ومعاهم ثلاث فصوص ثوم طبعا كله متقشر ومغسول كويس ثم في حلة لوحدها تعملي الخطوات التالية وبدل ما تحطي ميه في الوصفه تحطي الشوربة لكن نقعه في الاول طبعا في ميه عادية


المقادير:.

بصله _ طماطمايه _ جزره
لتر ماء
8 ملاعق شوفان

الطريقه:.
نقطع البصل والجزر قطع صغنونه



وناخد الطماطمايه ونبشرها ..



وبعدين ننقع الشوفان فى مايا دافيه
8 ملاعق الشوفانمع نص كوب مايا دافيه

وبعدين نجيب حله الى هنعمل فيها الشوربه
ونشوح البصله الاول لمده دقيقتين مثلا
من غير زيت او اى حاجه

وبعدين نقلب عليه الجزر
ونشوحو لحد مايتبل

وبعدين تقلبي عليهم الطماطم
بعد طبعا ماتشوحيهم ويتبلو

ونقلبهم كويس جدا وبعدين نحط الشوفان الى منقوع فالمايا نصفي طبعا
ونحطو عليهم ونقلب كويس

وبعدين تححطي عليه لتر مايا( بل الميه حنحط الشوربة واللحمة او الفراخ )وتغطي وتسيبي يغلي

ابقي قلبي كده لتحت عشان ممكن الشوفان يبقي عامل كلكيع
قلبي كويس

وبعدين سيبي يغلي
طبعا تحطي البهارات الى عايزاها والملحوحطي كاساس معلقة متوسطة قرفة
ولما تغرفيهم في اطباق ممكن تحطي عليهم زيت زيتون
نسيت ققولك ان اللحمة أوالفراخ تكون منزوعة الجلد والدهن انتي انزعيهم ما تخليش من دهن الفراخ اي حاجة حتي اللي في الجوانب
وهبقي ققولك وصفات تانية كتير بس اهم حاجة الفاكهة بعد الاكل بساعتين وابعدي عن السكر الابيض والدقيق الابيض وحطي بذور الكتان في معظم الاكلات وابعدي عن المسبكات والمقليات وهبقي ققولك علي وصفات ثانية ان شاء الله



الساعة الآن 02:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO