العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ > أطباق رئيسية
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

مقلوبة كتكوت

مقلوبة كتكوت مقلوبة كتكوت تكلها وتموت000بعد الشر عليكم ياقمرات السلام عليكم موضوعي هو مقلوبة كتكوت تكلها وتموت000بعد الشر عليكم ياقمرات المقلوبه المصريه مسائكم \صباحكم ورد

أطباق رئيسية

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-12-2013, 09:20 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية بنت الخير
الكاتبة:
اللقب:
عضوة متخصصة
عرض البوم صور بنت الخير  
معلومات العضوة

التسجيل: 5-10-2008
العضوية: 68
المشاركات: 519
بمعدل : 0.09 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
بنت الخير غير متواجد حالياً

افتراضي

مقلوبة كتكوت


مقلوبة كتكوت تكلها وتموت000بعد الشر عليكم ياقمرات

السلام عليكم
موضوعي هو
مقلوبة كتكوت تكلها وتموت000بعد الشر عليكم ياقمرات

المقلوبه المصريه
مقلوبة كتكوت hayahcc_1438421795_550.gifمسائكم \صباحكم ورد

جبتلكم اليوم مقلوبه مصريه

أصلي أنا مصريه وافتخر

عموما أنا بعملها كده ولو أي حد عنده أضافات يتفضل معانا

المكونات...

2 حبه باذنجان كبير زيت للتحمير

2 حبه بصل

2 حبه طماطم

1 كيلو لحمه خاليه من العضم مقطعه يفضل يعني تكون مربعات

رز مصري... أي مقدار اللي انتي تطبخيه فبيتك عادي يعني
كمون وملح فلفل
وبهارات

الطريقه
يتم سلق اللحمه مع البهارات والملح والفلفل


وبعد تسويتها ننشلها من الشوربه


يتم غسل الأرز ونقعه في حله على جنب

تقطع كل من البصل والطماطم ألى شرائح

يتم تقطيع البذنجان وتحميره على النار والزيت

وأنتشاله على ورق نشاف للزيت ويرش بلكمون والملح

نجيب حله أو طنجره زي مابيسموها

ونحط في القاع نص شرائح البصل

وفوقها شرائح الطماطم

وبعدين طبقه رز وبعدها طبقه باذنجان
وبعدين طبقه اللحمه كلها

وبعدين البصل تانب والطماطم وترصيهم عليها كده
وفي الأخر باقي الأرز

ثم تضيفي شوربه اللحمه على قدر مقدار تسويه الرز

وتتذوقي الأرز بلشوربه قبل أضافه الملح لأن الشوربه فيها ملح

وتتركي قليل من الشوربه لشربها مع الأكله

وتسيبي الشوربه لحد ماتنشف على الأرز

وتهدي النار عليها تستوي مع الغطا على الحله طبعا

وبعد تسويتها تقومي جايبه طبق التقديم وتقلبي الحله عليها وتحاوللي قدر الأمكان أنها ماتقعش من الطبق و تنزل كتله واحده

وبلهنا والشفامقلوبة كتكوت hayahcc_1438421795_550.gifمقلوبة كتكوت hayahcc_1438421795_550.gif



شكراً لكم و انتظر ردودكم :)

مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية

قديم 11-12-2013, 11:05 PM   المشاركة رقم: 2

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
عضوية التاج الفضي


افتراضي

مشكوووووور والله يعطيك الف عافيه


رد مع اقتباس
قديم 11-13-2013, 02:42 AM   المشاركة رقم: 3

معلومات العضوة
الكاتبة:
اللقب:
مشرفة مميزة - عضوه مؤسسه ومبدعه


افتراضي

تسلم الايادى


رد مع اقتباس

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO