11-19-2013, 08:13 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماطالكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط المقادير: 2/1 كيلو لحم بقري مفروم ناعم 1 بصلة كبيرة 1 حبة بطاطس صغيرة 1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود 1 ملعقة صغيرة بهار 8/1 ملعقة صغيرة شطة بودرة 1 بيضة قليل من البقدونس المخرط صغير جدا 4/1 عصيرليمون أضاليا ( الأصفر ) أو 2/1 عصير ليمون بنزهير ( الأخضر ) بقسماط مطحون زيت ذرة للقلي الطريقة : في محضرة الطعام نضع البصلة + الملح + الفلفل الأسود + البهار + الشطة + عصير الليمون ويضرب حتى تصبح البصلة ناعمة . نضع اللحمة المفرومة في طبق ثم نضيف عليها خلطة البصل بالتوابل ، ونخرط بالسكينة شوية البقدونس تخريط ناعم ونضعه فوق اللحمة ، ثم نخلط بيدنا . نبشر حبة البطاطس الصغيرة بالمبشرة . نخلط بيدنا اللحمة مع البطاطس . نكسر بيضة في طبق منفصل ( للتأكد من صلاحيتها ) ثم نضعها على اللحمة ( احنا بنكسر بيضة واحدة بس على الكمية دي ) . نخلط البيضة مع اللحمة بيدنا . نضع شوية بقسماط ناعم فوق اللحمة حوالي 2 ملعقة كبيرة ، علشان خلطة اللحمة بتكون طرية واحنا عايزينها تمسك شوية ، وإذا لقينا إن ملعقتي البقسماط لا تكفي ممكن نزيدها شوية كمان ، لكن لا نزيدها كثيرا لإننا حنغلف الكفتة من الخارج بالبقسماط ، وكمان النوع ده من الكفتة أصلا بيكون طري . نخلط اللحمة مع البقسماط . نأخذ قطعة من اللحمة بحجم البيضة الكبيرة ونعملها صوابع مبططة ثم نضع إصبع الكفتة في البقسماط . في مقلاة نسخن الزيت ونقلي الكفتة في زيت شبه غزير ( طبعا لو كان زيت غزير حيكون أحسن لكن علشان ما نهدرش في كمية الزيت فالزيت شبه الغزير يؤدي الغرض بشكل ممتاز ) ، وطبعا مع مراعاة عدم تقليبها إلا عند نضج الوجه السفلي ثم تقليبها بحرص على الوجه الآخر. عند نضج الكفتة نضعها في مصفاة لتصفية الزيت الزائد ، ونشيلها من المصفاة قبل وضع كفتة أخرى من المقلاة عليها ، ليه ؟ علشان لو حطيت كفتة من المقلاة فوق الكفتة اللي في المصفاة ، الكفتة اللي تحت حتتغرق زيت ، يبقى كده ماعملناش حاجة . نشيل الكفتة من المصفاة ونضعها فوق كلينكس المطبخ ، علشان نصفي المزيد من الزيت لو رغبنا في ذلك أو نضعها في صينية بدون كلينكس المطبخ حتى ننتهي من قلية كل الكفتة . نقدم الكفتة في طبق التقديم ، وممكن نعمل جنبها طبق معكرونة بالصلصة ، وماننساش طبعا السلطة الخضراء . التخزين : يمكن تخزين الكفتة دي بعد عملها بكل المكونات السابقة ووضع البيضة وتشكيلها صوابع مبططة وتغليفها بالبقسماط ، ثم توضع على صينية وتدخل الفريزر ، وبعد عدة ساعات لما تجمد نضعها في أكياس بلاستيك بالفريزر ، وعند الاستخدام نخرج فقط الكمية التي سنستخدمها وتوضع في الزيت الساخن مباشرة وهي مجمدة . الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط الكفتة المصرية , كفتة مقلية بالبقسماط مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
2013 , الكفتة , المصرية , بالبقسماط , كفتة , مقلية |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|