قديم 11-19-2013, 08:10 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية عاشقة الطبخ
الكاتبة:
اللقب:
عرض البوم صور عاشقة الطبخ  
معلومات العضوة

التسجيل: 18-11-2013
العضوية: 83078
المشاركات: 499
بمعدل : 0.12 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
عاشقة الطبخ غير متواجد حالياً

افتراضي

وجبة سمك روعة 2013 , سمك فيليه بالفرن


وجبة سمك روعة 2013 , سمك فيليه بالفرن




وجبة سمك روعة 2013 , سمك فيليه بالفرن




طعم السمك الفيليه المشوي بالطريقة دي رائع .. رائع ..رائع .. وفوق ذلك الطريقة بسيطة وسهلة وسريعة ، وبصراحة الطريقة دي لازم الواحد يجربها من كتر ماهي حلوة ، والسمك الفيليه اللي استخدمته النوع الموجود في الأكياس المجمدة .
المقادير :
1 كيلو سمك فيليه
عصير 1 ليمونة
1 ملعقة كبيرة خل
6 فصوص ثوم مفروم
1 قرن فلفل أخضر حار مفروم
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة كمون
قليل من الكزبرة الخضراء مفرومة
1 حبة طماطم متوسطة مقطعة قطعا صغيرة جدا
زيت ذرة
الطريقة :

في طبق بايركس نحضر الخلطة بوضع الليمون + الخل + الثوم + الفلفل الأخضر الحار + الملح + الفلفل + الكمون + الكزبرة الخضراء + الطماطم .
نضع السمك في الخلطة ونقلبه معها ونغطيها بورق نايلون وندخلها الثلاجة ونتركها ساعتين أو ثلاثة لتتشرب بالخلطة .
نسخن الفرن .
نغطي صينية فرن بورق ألمونيوم ، ونضع عليه السمك والخلطة ، ونرش عليه زيت كمية كويسة .
ندخله - بدون وضع غطاء على السمك - في الفرن على الرف الأوسط ، درجة حرارة الفرن حارة 260ْ ، لمدة 40 دقيقة .
يقدم ساخنا ، مع رز السمك ، بالإضافة إلى سلطة الطحينة .
للتنويع : يمكن تقطيع حبة بطاطس إلى شرائح ووضعها أسفل قطع السمك .


ملاحظة :

لو كنت مستعجلة وماعندكيش وقت لترك السمك يتبل في الثلاجة ممكن بعد ما تضعيه في الخلطة إنك تضعيه مباشرة في صينية الفرن ، أنا عملت كده وطلع الطعم ممتاز ، بس مهم انك تخلي الفرن يسخن عند بداية العمل .


وجبة سمك روعة 2013 , سمك فيليه بالفرن

وجبة سمك روعة 2013 , سمك فيليه بالفرن


مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO