منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ (http://www.hayah.cc/forum/13/)
-   -   اكلات عشاء خفيفه 2013 , خبز بالطماطم والزعتر (http://www.hayah.cc/forum/t120991.html)

عاشقة الطبخ 11-19-2013 07:54 AM

اكلات عشاء خفيفه 2013 , خبز بالطماطم والزعتر
 
اكلات عشاء خفيفه 2013 , خبز بالطماطم والزعتر

اكلات عشاء خفيفه 2013 , خبز بالطماطم والزعتر


الخبز بالزعتر من أحلى الأكلات اللي الواحد يأكلها ، والزعتر ده بنشتريه جاهز ومطحون ناعم ومضاف له سمسم ، وممكن نعمله ساندويتش سريع عن طريق اننا نقطع الخبز بالنصف ونرش داخله زيت زيتون ( زيت الزيتون مهم لأنه هو اللي بيدي له المذاق المميز ) ونرش شوية زعتر ويتاكل بالهناء والشفاء .




وممكن كمان اننا نخلي الخبزه مفروده ونرش عليها زيت زيتون وزعتر ويسخن على الرف الأوسط لفرن متوسط الحرارة .




وممكن اننا ننوع شوية زي النهاردة ..




المكونات :




2 حبة طماطم مقطعة حلقات





زيت زيتون


خبز لبناني ( شامي )


زعتر ناعم مطحون بسمسم




الطريقة :
لإعداد خلطة الطماطم :
في صينية فرن صغيرة جدا نضع حلقات الطماطم ، وعلى الوجه نرش زيت زيتون .
تدخل الفرن على الرف الأول السفلي لمدة 35 دقيقة بحرارة 220ْم .
لإعداد الخبز بالطماطم والزعتر :
أغلف صينية الفرن بورق ألمونيوم وأضع عليه أرغفة الخبز وأرش كل رغيف بزيت الزيتون ( ممكن استخدم الزيت الموجود في صينية الطماطم ) ثم أضع حلقات الطماطم ، ثم الزعتر ، وعلى الوجه أرش زيت زيتون .
تدخل الفرن على الرف الأوسط بدرجة حرارة 220ْم لمدة 7 دقائق .
ملاحظات :
لماذا لم أستخدم حلقات الطماطم الطازجة بدلا من الطماطم المطهوة ؟ في الواقع الطماطم الطازجة بتكون جامدة والخبز سيدخل الفرن لمدة قصيرة جدا فالطماطم المخبوزة أفضل .
لماذا لم أستخدم حلقات الطماطم المذكورة في وصفة ( خلطة الطماطم بالزيت والريحان ) ؟ لأني وجدت أن طعم الريحان لا يتناسب مع الزعتر ، بيعطي مرارة ، فإن كنت عاملة صينية طماطم بالزيت والريحان وتريدين توفير وقت وجهد فيمكنك استخدام حلقات الطماطم فقط ولكن مع استبعاد الريحان وكذلك استبعاد زيت الزيتون المطعم بمذاق الريحان .
وبالهناء والشفاء ،،،


اكلات عشاء خفيفه 2013 , خبز بالطماطم والزعتر

اكلات عشاء خفيفه 2013 , خبز بالطماطم والزعتر


الساعة الآن 12:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO