العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ
التسجيل التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

كفتة الارز 2013 , احلي الاكلات المصرية.. 2013

كفتة الارز 2013 , احلي الاكلات المصرية.. 2013 كفتة الارز 2013 , احلي الاكلات المصرية.. 2013 كفتة الارز 2013 , احلي الاكلات المصرية.. 2013 المقادير

المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-17-2013, 12:07 AM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية مسلمة
الكاتبة:
اللقب:
عرض البوم صور مسلمة  
معلومات العضوة

التسجيل: 21-10-2013
العضوية: 81065
المشاركات: 995
بمعدل : 0.24 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
مسلمة غير متواجد حالياً

افتراضي

كفتة الارز 2013 , احلي الاكلات المصرية.. 2013




كفتة الارز 2013 , احلي الاكلات المصرية.. 2013
كفتة الارز 2013 , احلي الاكلات المصرية.. 2013


المقادير
نص كيلو لحم مفروم
كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن(حتى يسهل فرمه فى الكبه)
3 بصلات

حوالى نصف كيلو طماطم

اربع فصوص توم
حزمه شبت
حزمه بقدونس
ملح فلفل كمون كزبره هيل مطحون جوزه الطيب
الطريقه نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل

ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه
وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما فى الصوره
ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها صوابع وومكن تكوريها
نقوم بقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد الانتهاء من الكميه



بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص ثوم





وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه



ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع ساعه ونطفىء عليها



وتقدم مع رز بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم




مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO