تابعي جديدنا بالفيسبوك


العودة   منتديات شبكة حياة > حياتك > المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

طريقة عمل كفتة الفراخ المحشية بالجبنة

طريقة عمل كفتة الفراخ المحشية بالجبنة طريقة عمل كفتة الفراخ المحشية بالجبنة طريقة عمل كفتة الفراخ المحشية بالجبنة المقادير: 4 صدور فراخ ملعقة صغيرة زعتر

المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 11-07-2013, 01:42 PM   المشاركة رقم: 1
الصورة الرمزية
الصورة الرمزية ام زياد العنزى
الكاتبة:
اللقب:
عضوة مميزة
عرض البوم صور ام زياد العنزى  
معلومات العضوة

التسجيل: 5-9-2013
العضوية: 77810
الدولة: السعودية
المشاركات: 1,000
بمعدل : 0.64 يوميا
معدل التقييم:

الحالة:
ام زياد العنزى غير متواجد حالياً

افتراضي طريقة عمل كفتة الفراخ المحشية بالجبنة


  • 4 صدور فراخ
  • ملعقة صغيرة زعتر
  • ملعقة صغيرة كزبرة
  • ملعقة صغيرة حبهان مطحون
  • ثمرة بطاطس متوسّطة
  • ملح وفلفل أسود

للحشو:

  • 10 مكعبات جبنة كريمي (ممكن تستخدمي جبنة نستو أو شيدر)
  • 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
  • ½ كوب مشروم مفروم

للتغطية:

  • 2 بيضة
  • 2 كوب بقسماط ناعم
  • ½ ملعقة صغيرة ملح
  • رشة فلفل أسود
  • زيت ذرة للقلي

الطريقة:

1- اسلقي البطاطس نصف سوى وقطّعيها شرائح، وسيبيها لحد ما تبرد تماما.

2- افرمي صدور
الفراخ وشرائح البطاطس مع بعض في المفرمة، وبعد كده تبّليها بالملح والفلفل والكزبرة والزعتر والحبهان، واعجني الخليط كله بإيدك كويس.

3- لتحضير الحشو؛ اخلطي المشروم مع الجبنة والبقدونس، وقلّبيهم مع بعض كويس.

4- خدي كمية مناسبة من الكفتة وافرديها على إيدك، واحشيها بكمية مناسبة من الحشو، ولفّيها على شكل صوابع، وكرّري الخطوة دي لغاية ما كل الكمية تخلص.

5- اخفقي البيض في طبق وحطي عليه الملح والفلفل، وحطّي أصابع الكفتة في البيض وبعد كده في البقسماط.

6- حمّري الكفتة في زيت ساخن وغزير، وبعد كده طلّعيها على مناديل ورقية علشان تتشرّب الزيت، وعند التقديم زيّنيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.





مواضيع قد تعجبك:


رد مع اقتباس
جديد المواضيع في قسم المطبخ الإلكتروني مطبخ حواء وصفات طبخ


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO