09-12-2013, 02:21 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
المحنشة ...ياجمالها ..روعه..بالصور..ناخد 500جرام لوز مصلوق +ملعقة كبيرة ماء زهر +ملعقة كبيرةزبدة مدابة+250جرام سكر التزيين:300جرام زبدة مدابة لدهن الورقة+60جرام لوزمصلوق محمر ومهروش+500ج عسل لسقي الحلوى قليل من خليط الماء والدقيق لشد الورقة ورق جلاش كيلو الطريقة:يصلق اللوز ينقى وينشف ثم يطحن لوحده ومرة تانية مع السكر حتى يتعجن يضاف ماء الزهر والزبدة ويخلط جيدا نعمل منه قضبان رقيقة تقطع الورقة على شكل مستطيلة يدهن كل مستطيل بالزبدة يوضع وسطه يلوى المستطيل على شكل سيكار وتشد حاشيته بخليط الدقيق والماء تلوى بشكل حلزونى وتشد المؤخرته بالدقيق والماء او تترك بشكل طويل تقطع تدخل الفرن ساخن حتى تتحمر ثم تخرج تسقى بالعسل وهى مازالت ساخنة ترش بقليل من اللوز مهروش او تترك كما هى ودى الاشكال اتفضلو دي بنعملها في الافراح والمناسبات السعيدة ورمضان والعزومات العقدة او الحشوة ناخد 500جرام لوز مصلوق +ملعقة كبيرة ماء زهر +ملعقة كبيرةزبدة مدابة+250جرام سكر التزيين:300جرام زبدة مدابة لدهن الورقة+60جرام لوزمصلوق محمر ومهروش+500ج عسل لسقي الحلوى قليل من خليط الماء والدقيق لشد الورقة ورق جلاش كيلو الطريقة:يصلق اللوز ينقى وينشف ثم يطحن لوحده ومرة تانية مع السكر حتى يتعجن يضاف ماء الزهر والزبدة ويخلط جيدا نعمل منه قضبان رقيقة تقطع الورقة على شكل مستطيلة يدهن كل مستطيل بالزبدة يوضع وسطه يلوى المستطيل على شكل سيكار وتشد حاشيته بخليط الدقيق والماء تلوى بشكل حلزونى وتشد المؤخرته بالدقيق والماء او تترك بشكل طويل تقطع تدخل الفرن ساخن حتى تتحمر ثم تخرج تسقى بالعسل وهى مازالت ساخنة ترش بقليل من اللوز مهروش او تترك كما هى ودى الاشكال اتفضلو دي بنعملها في الافراح والمناسبات السعيدة ورمضان والعزومات أنا أضفت للحشو قرفة بدل من ماء الزهر وكمان زبيب ...وطعمها يجنن ... الجلاش عندى كان ناشف شوية ...فكان صعب لفها بشكل حلزونى ... فعملت الباقى على شكل مستطيل وقفلتها .... طعمها طرى من جوا ومقرمشة من بره ... شكراً لكريمة ...تسلم ايديك ...جربوها مش ح تندموا والصور خير دليل ... جربوها ... مش ح تندموا م ن مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم حلويات وصفات حلى مكسرات |
|
الكلمات الدلالية (Tags) |
المحنشة , ياجمالها , روعهبالصور |
|