منتديات شبكة حياة

منتديات شبكة حياة (http://www.hayah.cc/forum/)
-   حلويات وصفات حلى مكسرات (http://www.hayah.cc/forum/38/)
-   -   المحنشة ...ياجمالها ..روعه..بالصور.. (http://www.hayah.cc/forum/t10273.html)

اشجان الحسن 09-12-2013 02:21 AM

المحنشة ...ياجمالها ..روعه..بالصور..
 
العقدة او الحشوة
ناخد 500جرام لوز مصلوق +ملعقة كبيرة ماء زهر +ملعقة كبيرةزبدة مدابة+250جرام سكر
التزيين:300جرام زبدة مدابة لدهن الورقة+60جرام لوزمصلوق محمر ومهروش+500ج عسل لسقي الحلوى قليل من خليط الماء والدقيق لشد الورقة
ورق جلاش كيلو
الطريقة:يصلق اللوز ينقى وينشف ثم يطحن لوحده ومرة تانية مع السكر حتى يتعجن يضاف ماء الزهر والزبدة ويخلط جيدا نعمل منه قضبان رقيقة
تقطع الورقة على شكل مستطيلة يدهن كل مستطيل بالزبدة يوضع وسطه يلوى المستطيل على شكل سيكار وتشد حاشيته بخليط الدقيق والماء تلوى بشكل حلزونى وتشد المؤخرته بالدقيق والماء او تترك بشكل طويل تقطع تدخل الفرن ساخن حتى تتحمر ثم تخرج تسقى بالعسل وهى مازالت ساخنة ترش بقليل من اللوز مهروش او تترك كما هى ودى الاشكال اتفضلو
دي بنعملها في الافراح والمناسبات السعيدة ورمضان والعزومات

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37132.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37133.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37134.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37135.png


العقدة او الحشوة
ناخد 500جرام لوز مصلوق +ملعقة كبيرة ماء زهر +ملعقة كبيرةزبدة مدابة+250جرام سكر
التزيين:300جرام زبدة مدابة لدهن الورقة+60جرام لوزمصلوق محمر ومهروش+500ج عسل لسقي الحلوى قليل من خليط الماء والدقيق لشد الورقة
ورق جلاش كيلو
الطريقة:يصلق اللوز ينقى وينشف ثم يطحن لوحده ومرة تانية مع السكر حتى يتعجن يضاف ماء الزهر والزبدة ويخلط جيدا نعمل منه قضبان رقيقة
تقطع الورقة على شكل مستطيلة يدهن كل مستطيل بالزبدة يوضع وسطه يلوى المستطيل على شكل سيكار وتشد حاشيته بخليط الدقيق والماء تلوى بشكل حلزونى وتشد المؤخرته بالدقيق والماء او تترك بشكل طويل تقطع تدخل الفرن ساخن حتى تتحمر ثم تخرج تسقى بالعسل وهى مازالت ساخنة ترش بقليل من اللوز مهروش او تترك كما هى ودى الاشكال اتفضلو
دي بنعملها في الافراح والمناسبات السعيدة ورمضان والعزومات

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37132.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37133.png

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37134.png
http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37135.png

أنا أضفت للحشو قرفة بدل من ماء الزهر وكمان زبيب ...وطعمها يجنن ...
الجلاش عندى كان ناشف شوية ...فكان صعب لفها بشكل حلزونى ...

فعملت الباقى على شكل مستطيل وقفلتها ....
طعمها طرى من جوا ومقرمشة من بره ...
شكراً لكريمة ...تسلم ايديك ...جربوها مش ح تندموا
والصور خير دليل ...

http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37136.png


http://www.hayah.cc/forum/imgcache/37137.png

جربوها ... مش ح تندموا


م
ن


الساعة الآن 03:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO