09-09-2013, 08:10 AM | المشاركة رقم: 1 | |||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||
طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......السلام عليكم موضوعي هو طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور...... [B][SIZE=4][COLOR=darkred]طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......[/COLOR][/SIZE][/B][CENTER] [/CENTER] [B][FONT=Simplified Arabic][SIZE=5][CENTER] [I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعماءبعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل[/B][/FONT] [FONT=arial][B]الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه[/B][/FONT] [FONT=arial][B]وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات[/B][/FONT] [FONT=arial][B]انما فى الممبار البقرى[/B][/FONT] [FONT=arial][B]خليط من الطماطم المسبكه او صلصه [/B][/FONT] [FONT=arial][B]بصل مقطع[/B][/FONT] [FONT=arial][B]شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر[/B][/FONT] [FONT=arial][B]ارز مصرى غير منقوع[/B][/FONT] [FONT=arial][B]طماطم مقطعه مكعبات صغيره[/B][/FONT] [FONT=arial][B]زيت[/B][/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I][/CENTER] [I][SIZE=4][COLOR=green] [/COLOR][/SIZE][/I][I][SIZE=4][COLOR=green][CENTER] [/CENTER] [/COLOR][/SIZE][/I][CENTER][I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه [B](((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))[/B][/B][/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I] [URL="http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3xCBPyUI/AAAAAAAAItc/eYowwjCpE_s/s400/5.jpg"][IMG]http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3xCBPyUI/AAAAAAAAItc/eYowwjCpE_s/s400/5.jpg[/IMG][/URL] [I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب[/B][/FONT] [FONT=arial][B]انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف[/B][/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I][URL="http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3lxx1O2I/AAAAAAAAItU/CgwwZzK6OQA/s400/4.jpg"][IMG]http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3lxx1O2I/AAAAAAAAItU/CgwwZzK6OQA/s400/4.jpg[/IMG][/URL] [I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]طبعا ده جزء من الممبار[/B][/FONT] [FONT=arial][B]نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح[/B][/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I][URL="http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3d9rBWWI/AAAAAAAAItM/ug91owdpd-k/s400/33.jpg"][IMG]http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3d9rBWWI/AAAAAAAAItM/ug91owdpd-k/s400/33.jpg[/IMG][/URL] [I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع[/B][/FONT] [FONT=arial][B]نطلع الممبار من الحله [/B][/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I][FONT=arial][SIZE=4][COLOR=green][B][I]ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى [/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][URL="http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3SZq2RjI/AAAAAAAAItE/Hu0WQ-XbXDk/s400/2.jpg"][IMG]http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3SZq2RjI/AAAAAAAAItE/Hu0WQ-XbXDk/s400/2.jpg[/IMG][/URL] [I][SIZE=4][COLOR=green][FONT=arial][B]نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى[/B][/FONT] [FONT=arial][B]ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد[/B][/FONT] [FONT=arial][B]وده شكله النهائى[/B][/FONT] [/COLOR][/SIZE][/I][URL="http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3HdxR9zI/AAAAAAAAIs8/j3WewJFXW9U/s400/2.jpg"][IMG]http://2.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF3HdxR9zI/AAAAAAAAIs8/j3WewJFXW9U/s400/2.jpg[/IMG][/URL] [FONT=arial][SIZE=4][COLOR=green][B][I]وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][URL="http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF2-UT8hFI/AAAAAAAAIs0/YT4oR2P0xpk/s400/1.jpg"][IMG]http://1.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXF2-UT8hFI/AAAAAAAAIs0/YT4oR2P0xpk/s400/1.jpg[/IMG][/URL] [FONT=arial][SIZE=4][COLOR=green][B][I]علشان التحمير[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/CENTER] [/SIZE][/FONT][/B] شكراً لكم و انتظر ردودكم :) مواضيع قد تعجبك:
| ||||||||||||||||||||||||||||
جديد المواضيع في قسم أطباق رئيسية |
|
09-09-2013, 02:15 PM | المشاركة رقم: 2 | ||||||
| االله عليه بيشهي تسلم اديك بنت الخير | ||||||
الكلمات الدلالية (Tags) |
المصري , الممبار , طريقة , عمل , وبالصور |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|